Kamperen in het Zillertal: camping Aufenfeld

Oostenrijk?! Oostenrijk? Ben je helemaal gek geworden ofzo? Daar is het toch koud in de zomer?“. Mijn eerste reactie op de vraag of ik naar Oostenrijk wilde in de zomervakantie, was weinig enthousiast. Ik was er nog nooit geweest. Wist ik veel. Ik had al jarenlang de illusie dat het in de zomer koud was in Oostenrijk. Bij gebrek aan kennis stond Oostenrijk niet hoog op mijn lijstje. Onterecht, zo bleek. Na twee weekjes kamperen op Camping Aufenfeld in het Zillertal was ik om. Wat een mooie omgeving! Wat een prachtige camping! En wat een heerlijke schnitzels… Hier had ik (écht) heel graag nog wat langer willen blijven. Ik kom er dan ook zéker weten snel nog eens terug.

Prachtige familiecamping

Camping Aufenfeld is een ideale camping voor gezinnen met jonge kinderen (en/of met pubers) en voor jonge en oudere stellen. Het is een comfortcamping met verschillende faciliteiten, zoals een eigen supermarkt(je), een binnenzwembad, een buitenplas om in te zwemmen, een Western Saloon – waar gelachen, gedronken en gedanst mag worden – en gewoon een mooie, ruime opzet van de kampeervelden. Vanaf je kampeerplek kun je een stuk van het dal zien en/of een gedeelte van de centrale Alpen.

Ondanks dat het een mooie camping is, mag het personeel wel iets vriendelijker. Vooral het zwembadpersoneel kijkt alsof elke dag een helse dag is. Volgens mensen die al vele jaren terug komen is dit altijd al zo geweest. En dat terwijl een glimlach niets kost…

Een overzicht van wat er allemaal te doen is op de camping:

  • Binnenzwembad
  • Speeltuinen
  • Klimrots
  • Tennisbaan
  • Overdekte skatebaan
  • Klimhal en klimwand buiten
  • Fietsverhuur
  • Afhaal-/snackstation
  • Restaurant/café

Let op: Wi-Fi alleen tegen betaling.

Huisdieren zijn toegestaan op de camping.

Ideale uitvalsbasis

Het Zillertal is een prachtige omgeving. Camping Aufenfeld ligt naast het kleine dorpje Aschau en niet ver van het iets grotere plaatsje Mayrhofen, waar je heerlijk kunt eten, kunt winkelen en uit kunt gaan. De natuur in de omgeving is prachtig en vooral met de auto kun je flinke afstanden afleggen waarbij je je ogen uitkijkt. Enkele hoogtepunten in de omgeving zijn de Zillertaler Höhenstraße, de Krimml waterval, Innsbruck, Swarovski Welten en de Hintertuxer gletsjer. Genoeg te doen dus! Je zult je hier niet snel gaan vervelen.

Tip: Net naast de camping ligt schnitzelstation Klammlhof. Ga hier zeker een keertje eten! De schnitzels zijn ver-ruk-ke-lijk!

Over het weer…

Mijn eerste reactie op Oostenrijk bleek volstrekt onterecht: eenmaal aangekomen op de camping was het er een dikke 32 graden met een stralende zon. Het dal zag er volgroen uit met een gouden gloed van het zonlicht als bonus. Toch hebben we het die week ook anders meegemaakt. Ineens kan het weer omslaan en kan een fikse (onweers)bui flink wat schade aanrichten. Wees dus goed voorbereid als je in het Zillertal gaat kamperen en neem stormbanden en stormharingen mee (just to be sure). Natuurlijk hoeft het niet altijd zo te zijn dat je daadwerkelijk een bui meemaakt, maar het kan wel voorkomen.

Maar zolang de zon schijnt is het enige wat je hoeft te doen… genieten!

Written by Merin Veronique

Dromer & avonturier. Verkent bestemmingen het liefst intensief. Verliefd op de natuur en alles wat daaruit groeit en bloeit. Wordt zelden zonder camera gezien op reis. Je mag haar altijd wakker maken voor een pretparkbezoek. Kan eten in 60 culturen.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *