Spot deze unieke Big Five in Dordrecht!

Soms moet je dingen zelf maar een beetje jeu geven, om het spannend te houden. Toen ik voor de 1221e keer een rondje op de fiets maakte door Dordrecht, bedacht ik me opeens: hoe leuk zou het zijn om hier een Big Five in Dordrecht te hebben? Vijf diersoorten die je niet vaak ziet, maar wel in de stad kunt spotten. Een soort mini-expeditie voor fietsers, wandelaars en fotografen…

Al snel bedacht ik me dat je er vijf diersoorten zijn die je hier wel kunt vinden, maar dan moet je eerst even goed zoeken – en soms ook wat geluk hebben. Zie hieronder het bijzondere rijtje. Heb jij ze alle vijf al eens gespot?

Big Five in Dordrecht

Zie je het lijstje al? Een hoop bijzondere dieren, sommige komen zelfs helemaal van een ander continent. Hebben we niet, zeg je? Echt wel! In Dordrecht vind je ál deze dieren. Maar waar is de vraag… Maak er een mini-excursie van en ga op ontdekking!

1. Bevers

Bevers zie je niet snel… daar moet je echt naar op zoek. Maar in de Dordtse Biesbosch heb je wel de grootste kans om ze tegen te komen. De open fluisterboot zoekt er regelmatig naar, maar ook vlakbij het bezoekerscentrum vind je een burcht die bevers gebouwd hebben.

En… niet vals spelen! Restaurant ‘t Bevertje aan de Johan de Wittstraat telt niet mee ;).
(Ps. je kunt er wél lekker eten).

2. Schotse Hooglanders

Van nature zijn Schotse Hooglanders vluchtdieren, maar in Dordrecht zullen ze niet snel voor je weglopen. De Schotse Hooglanders hier zijn zo goed als ingeburgerd en hebben een hoop ruimte om zich vrij te kunnen bewegen. Tússen de fietsers en wandelaars. Weet jij ze te vinden?

3. Kangoeroes

They’re from the land down under… en ze verblijven hier al een tijdje. Skippy en z’n vriendjes vond je altijd bij een gelijknamige meubelzaak en tankstation. Maar of ze er nu nog zijn… Go see for yourself.

4. Alpaca’s

Je zou het niet denken, maar wie in de polders van het buitengebied op het Dordtse eiland rondneust kom naast koeien, schapen en paarden ook alpaca’s tegen. Fiets eens rond in de Nieuwe Dordtse Biesbosch en wie weet vind jij ze ook.

5. Damhertjes

Damhertjes zijn super schattig! Denk aan Bambi bijvoorbeeld. Normaal moet je naar de Veluwe, de bossen of het duingebied, maar in Dordrecht vind je ze ook midden in de stad. In meerdere parken kom je ze tegen.

Veel plezier!

Written by Merin Veronique

Dromer & avonturier. Verkent bestemmingen het liefst intensief. Verliefd op de natuur en alles wat daaruit groeit en bloeit. Wordt zelden zonder camera gezien op reis. Je mag haar altijd wakker maken voor een pretparkbezoek. Kan eten in 60 culturen.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *