Thermae 2000 / Ontspannen op de Cauberg

Valkenburg a/d Geul is 100% één van mijn meest favoriete vakantieplekjes in Nederland. Altijd als ik hier ben, heb ik direct die fijne vakantiemood te pakken. Nu zijn hier vele overnachtingsmogelijkheden, maar niks kan op tegen het hotel van Thermae 2000. Niet dat de hotelkamers daar nu zo speciaal zijn, maar je loopt wél direct in je badjas zo naar het wellnessgedeelte. Daar teken ik elke dag voor!

Ik sliep hier een weekendje nadat ik een bloggerswedstrijd via de International Hotel Group had gewonnen. Ook al is dat al enkele jaren geleden (2014), heb ik er nog steeds fijne herinneringen aan. Thermae 2000 zou ik aan iedereen aanraden die op zoek is naar een weekendje weg + ontspanning.

Mét en zonder badkleding

Thermae 2000 bestaat uit drie gedeelten: 1. Het hotel, 2. Het zwembad van natuurlijk bronwater en 3. Het saunagedeelte. In het zwembad is badkleding verplicht. In het saunagedeelte is badkleding niet toegestaan. Eigenlijk dezelfde regels die ze ook hanteren bij Thermen & Badewelt Euskirchen dus.

Voor de mensen die wel graag in de sauna zitten, maar liever niet helemaal bloot… is er elke dinsdag badkledingdag bij Thermae 2000. Daarnaast is elk eerste en derde weekend van de maand een ‘badkledingweekend’. Ben je nooit eerder naar de sauna geweest, dan raad ik je zeker aan om hier eens mee te beginnen. Het is een superfijne manier om kennis te maken met het wellnessconcept. Het badkledingweekend begint elke vrijdag vanaf 17.00 uur en duurt tot zondagavond laat.

Wellnesscentrum voor innerlijke en uiterlijke ontspanning

Het bronbad wordt gevuld met water wat direct uit de Cauberg komt. Uit een diepte van 381 meter komt dit water omhoog, dat door honderden meters grond en mergellagen diep gezuiverd is. Dit water is niet alleen goed voor de huid, maar ook voor de geest. Zwem erin. Drink het. Geniet ervan! I know I did.

Thermae 2000 is een van de grootste wellnesscomplexen van Nederland. Er worden hier dagelijks verschillende (schoonheids)behandelingen gegeven, floatsessies georganiseerd en leefstijl adviezen gegeven. Soms staat er dan zo’n shotje tarwegras in het wellnesscomplex, omdat dat ‘gezond’ is. Je moet het zelf weten, maar ik zeg je nu… DRINK. HET. NIET. Man, man, man, wat een bocht. Alsof je een pak smaakloze hooi in bek propt. Dat spul lijkt de hele dag in je mondholte te blijven hangen, bleh! Maar natuurlijk is streven naar een gezonder leven helemaal niet slecht. Dus won ik wat adviezen in van de superlieve dames die daar werken. Maar tarwegras, nee. Daar krijg je mij niet meer aan.

Een floatsessie is trouwens aan te raden voor als je even helemaal tot rust wilt komen. Fijn voor jong en oud. Leer de kunst van het nietsdoen, maar dan IN het water.

Written by Merin Veronique

Dromer & avonturier. Verkent bestemmingen het liefst intensief. Verliefd op de natuur en alles wat daaruit groeit en bloeit. Wordt zelden zonder camera gezien op reis. Je mag haar altijd wakker maken voor een pretparkbezoek. Kan eten in 60 culturen.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *