Warner Bros. / Harry Potter Studio Tour

Voor filmfans en Harry Potter-fans is er nabij Londen, in Leavesden, een bijzonder uitje: de Warner Bros. Harry Potter Studio Tour! Deze tour geeft een uniek kijkje in de keuken van hoe de zeven Harry Potter films werden gemaakt. Je kunt er de set op lopen, kennismaken met Zweinstein van binnenuit, butterbeer drinken en de echte relikwieën uit de films bekijken. Wil je een onvergetelijk aandenken aan je uitje? Dan wacht je aan het eind van de Harry Potter Studio Tour nog een leuke verrassing!

Bloggers-tour

Tijdens een persreis naar Londen werd ik – samen met 90 andere bloggers van over de hele wereld – ontvangen in de eetzaal van Zweinstein. Precies tijdens etenstijd werden we hier voorzien van fish ‘n chips and mashed potatoes & sausage. Speciaal voor ons was die avond alles uit de kast gehaald: we konden zelfs persoonlijk kennismaken met de sterrencast! Nee, Daniel Radcliff had andere verplichtingen… maar uil Hedwig, kat Crookshanks (Knikkebeen) en hond Fang (Muil) waren ter plaatse! Hoe leuk is dat?! Na een hapje en een drankje, en een korte toespraak, gingen de gigantische deuren voor ons open: we mochten de studio gaan verkennen.

Achter de schermen

Ik had nog nooit een filmset bekeken, of überhaupt een kijkje achter de schermen ergens gehad. Voor de allereerste keer mocht ik verkennen wat er allemaal nodig was om de Harry Potter films te kunnen maken. En jeetje, wat zit daar een werk in!

De Leavesden Studios, waar de Warner Bros. Studio Tour in is opgebouwd, mag dan tegenwoordig als museum dienen… vroeger zijn hier heel wat films opgenomen! Zo zijn bijvoorbeeld Star Wars Episode I: The Phantom Menace (1999), Batman: The Dark Knight (2008) en Inception (2010) hier opgenomen. Een pand met historie dus!

Hoe kom je er?

Vergis je niet: de Leavesden Studios liggen zo’n 30 kilometer ten noorden van het centrum van Londen. Je hebt dus wat reistijd nodig om er te komen. Heb je zelf een auto? Dan kun je voor de deur parkeren. Moet je met het openbaar vervoer reizen, dan kun je zowel voor de bus als voor de trein kiezen.

Lees hier meer over hoe je er komt.

Andere praktische informatie

Een ticket is vrij prijzig, maar de Warner Bros. Studio Tour kreeg niet voor niks een certificaat van uitmuntendheid op TripAdvisor. Het is zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen, of er een (half) dagje uit van te maken.

Written by Merin Veronique

Dromer & avonturier. Verkent bestemmingen het liefst intensief. Verliefd op de natuur en alles wat daaruit groeit en bloeit. Wordt zelden zonder camera gezien op reis. Je mag haar altijd wakker maken voor een pretparkbezoek. Kan eten in 60 culturen.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *